onsdag den 19. august 2009

Edderkoppe terrarie

En korsedderkop i sit hjulspind - efteråret er et godt tidspunkt at gå på jagt efter edderkopper. Vi vil prøve at fange en og holde den i nogle dage, for at se hvordan den laver sit spind og fanger de fluer, vi fodrer den med.
Asbjørn er lidt bange for edderkopper, så terrariet skal være helt tæt bestemmer han. Han skærer et vindue i en skotøjsæske.
En transparent side limes på som vindue i terrariet.

Terrariet indrettes med en potte med jord dækket med mos, således at vi har mulighed for at tilføre terrariet lidt fugt. Desuden placeres nogle grene, således at der er materiale til at hæfte spindets tråde på. Asbjørn har klæbet alle sprækker i skotøjsæsken til med malertape for at edderkoppen ikke smutter ud - han er meget omhyggelig med at tapen klæber tæt til kassen, så edderkoppen ikke hænger fast i tapen. I toppen laves en hul, hvori vi kan fodre - vi lukker hullet med en korkprop.

Nu er terrariet klart til indflytning - hvor hurtig er korsedderkoppen mon til at lave et nyt hjulspind? Nu skal vi have lavet nogle fluefælder, således at vi har helt friskt foder til den. Edderkoppen døbes Basse - og Asbjørn er allerede mere tryg overfor andre edderkopper ude.
Find mere inspiration på dette ældre indlæg - se et forløb på Lenas blog her

God krible-kable-lyst!
Ida
Værksted natur og teknik, UCSyd

Ingen kommentarer: