torsdag den 10. november 2011

Biotopen om efteråret



Aktiviteter med dyr

SKOV REGLER: Se reglerne for hvor du må færdes, hvad du må indsamle osv. på Skov- og naturstyrelsens hjemmeside
På jagt efter dyrespor - her blade, kogler og svampe med ædespor:

Andre ædespor kunne være uglegylp - se undervisningsbloggen
Efterhånden som bladene falder af træerne, får du måske øje på reder du slet ikke vidste var der. Huler og huller er også spor.
Hvis du har et fugtigt område på din biotop, kan du måske være heldig at finde aftryk af klove eller poter - se her på undervisningsbloggen, hvordan du laver en afstøbning af sporet i gibs.

En anden mulighed for at arbejde med dyr på biotopen, er at fange dem i fælder - se dette label på undervisningsbloggen om småkravl.

Du kan også 'komme tættere' på dyrene ved at tegne dem, så får du måske øje på flere detaljer... Se forløbet med børnetegninger af dyr på undervisningbloggen - anvend erfaringer fra tegneforløbet på 2. semester :-)








Aktiviteter med ter




Enkelte ting snittet i træ - her en krybskytte-fløjte. Du kan se et helt forløb (med lyd og film) på Renés blog!
Du kan også lave gafler, brummere og meget andet - hent inspiration i snitteaktiviterene på skoven-i-skolens hjemmeside

Du kan stadig nå at bestemme træene udfra bladenes udseende - anvend en bestemmelsesdug eller en håndbog som 'Træer og buske i landskabet' - du finder en bestemmelses tavle på skoven-i-skolens hjemmeside: Et lynkursus i bladbestemmelse








Aktiviteter med urter og svampe



Spiselige planter netop nu - se dette link på undervisningsbloggen om årstidens mad eller brug de mange bog (frugter fra bøgetræet) til at lave dit eget bogsmør

Se mere om svampe på undervisningsbloggen eller hent inspiration på Renés eller Annicas blogge - vær helt sikker på, hvilke svampe du har plukket, hvis du som Annica spiser dem!

Værksted, natur og teknik, University College Syddanmark

Ingen kommentarer: